Foxtrot

FoxtrotFoxtrot was in november 2004 de vijfde productie van Stichting Musical Producties Ap-Art. De musical Foxtrot speelt zich af in de jaren dertig. Het was de vierde musical uit handen van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Oorlogsdreiging, werkeloosheid, crisis, abortus, zelfmoordpoging, hoe is het mogelijk dat die één van de kleurigste, fleurigste en leukste musical werd…. En toch is het zo.

FoxtrotEen strenge ouderwetse vader uit Klaaswaal in de crisis jaren brengt zijn dochter Josien naar het pension van Mathilde. Zij ontfermt zich over Josien en belooft hem angstig over de eerbaarheid van het jonge meisje te waken. Ze beweert hem dat in het pension uitsluitend ingetogen intellectuelen wonen, o.a. een leraar Duits en een concertzangeres. In werkelijkheid zijn de duitse leraar Jules en de zangers Lisette samen het derderangs zangduo “Jerry en Loulou” in een louche nachtclub in de grote stad.

FoxtrotJosien en haar vader worden in die waan gelaten. Zij gaat inderdaad duitse les nemen van Jules en zangles van Lisette, maar wordt verliefd op de homoseksuele Jules. Een onmogelijke liefde. Het aanvankelijk naïeve plattelandsmeisje Josien wordt in korte tijd “wereldwijs”gemaakt in de grote stad. Dit gaat niet zonder de nodige strubbelingen en leidt tot dramatische, maar ook tot komische ontwikkelingen.

Met Foxtrot had Ap-Art groot succes: nagenoeg alle voorstellingen waren volledig uitverkocht! En maar liefst DERTIEN maal ging het doek op! Een historische gebeurtenis in de polder!

Foxtrot

Terug naar producties
Basisvorm Hoogteverschil © Uwilthosting.nl - Ontwerp © Niek Reus, Uwilthosting.nl
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl