Hadjememaar

Hadjememaar“had je me maar met een knakie erbij, had je me maar met een lokkie opzij, had je me maar wat je hoort en wat je ziet, ik wil met je vrijen, maar m’n centen krijg je niet!”

Aan deze tophit dankte Cornelis van Gelder zijn bijnaam Hadjememaar, die in 1921 in de gemeenteraad van Amsterdam werd gekozen. Een politieke daad van de bevolking, waarover heel Nederland zich in 1921 vrolijk maakte. Naar dit gegeven schreef schrijver Jaap van de Merwe in 1984 een musical.

“Hadjememaar” (Willem Soorsma) wordt in deze typisch vrolijk mokums volksmusical omringd door zijn dochter Sientje (Els Beelen), politieagent Lubbert Frustra (Nicolay Grooff) verliefd op Sientje; intellectueel schilder Van der Smissen (Kees Kroon), en het poenige echtpaar Dolly (Nel Groet) en Rinus (Martin Wierstra) alsmede dochter Greetje (Anneke van de Berg).

Een enigszins verwijfde dameskapper Boldoot (Jan Wijnker) krijgt de taak toebedeeld om van “Hadjememaar”een man van aanzien te maken. Soetewijn (Antoine Huiberts) anarchist, propagandist; een deftige statige loco-burgermeester (Klaas Hemke) en een opvallende juffrouw Marta (Marjan van Dorp) maken het spul compleet.

Er is gebruik gemaakt van de oorspronkelijke liedjes die Van der Merwe speciaal voor deze musical schreef. Stichting Musical Producties Ap-Art produceerde deze musical in november 2000.

Terug naar producties
Basisvorm Hoogteverschil © Uwilthosting.nl - Ontwerp © Niek Reus, Uwilthosting.nl
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl