Revue: Op naar 2000

De Revue: Op naar 2000 was een initiatief ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de gemeente Anna Paulowna en het 150 jarig bestaan van de polder. Dit initiatief kwam van Gré van Duin, destijds voorzitster van de sectie Zang, Toneel en Muziek van de Polderse Gemeenschap.

Oud-burgemeester den Ouden, Jan Pater, Rika Schenk, Truus van Wel, Jacques WinnubstHet eerste idee van Gré ging uit naar een wagenspel en zij heeft de eerste subsidie aanvraag neergelegd hiervoor bij de Polderse Gemeenschap. Uiteindelijk is het niet een wagenspel geworden maar een grootse revue. (Een wagenspel is een toneelspel dat in de Middeleeuwen gegeven werd op een stilstaande wagen door rondtrekkende wagenspelers, komedianten, kwakzalvers, muzikanten en toneelspelers).

Er zijn contacten gelegd met Gerard Schuiling die, net zoals Gré, ook regisseur was en die destijds de oude Polderse Revues had geregisseerd. Gerard heeft de naam van Maarten Leegwater geïntroduceerd en hij is benaderd om een revue voor de Polder te schrijven.

Toen het zo ver was hebben Tine Vethman en Lucy Heineman de touwen in handen genomen en, omdat deze grote klus te veel was voor de sectie alleen, heeft het hoofd bestuur zich hiervoor ingezet, en zijn Tine en Lucy doorgegaan met het produceren van de musical.

Onder leiding van Maarten Leegwater als producent hebben de dames anderhalf jaar keihard gewerkt om samen met alle anderen, deze revue tot een dergelijk groot succes te maken. Dit was werkelijk een enorme taak; er hebben in totaal ongeveer 200 honderd mensen aan meegewerkt, voor, op en achter het toneel.

Carol Kelderman schrijft hierover:
"Toen de Revue eenmaal geschreven was en alle posten bezet moesten worden, wilde Maarten Leegwater een assistent hebben voor de productie, en Gré van Duin had mijn naam geopperd. Ik was toen regie en productie assistente. Tegenwoordig hebben wij een goed op elkaar ingespeeld productie team, een uitgebreide PR en een meewerkend bestuur. Wat een luxe!"

Maarten Leegwater, Cas Himmelreich (muzikale begeleiding) en Martin Affourtit (regie) hebben alledrie een Polderse Leeuw mogen ontvangen voor hun werk!!

Terug naar producties

Basisvorm Hoogteverschil © Uwilthosting.nl - Ontwerp © Niek Reus, Uwilthosting.nl
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl