Oliver!

OLIVER! is het beroemde verhaal van Oliver Twist, het weesjongetje dat leeft in een oud, somber weeshuis in het Victoriaanse Londen in het midden van de negentiende eeuw. Op een dag vraagt Oliver of hij nog meer mag eten aan Meneer Bumble, die samen met de weduwe Corney het weeshuis leidt. Meneer Bumble wordt woedend om deze brutaliteit en Oliver moet het weeshuis verlaten.


Meneer Bumble verkoopt hem aan een begrafenisondernemer, meneer Sowerberry. Oliver wordt erg slecht behandeld door zijn nieuwe baas en de hulp Noah Claypole. De jongen voelt zich ongelukkig en droomt van de moeder die hij nooit gekend heeft. Noah plaagt hem met zijn verdriet en Oliver besluit weg te lopen... Oliver zet koers naar Londen. Al snel loopt hij Glipper tegen het lijf, die Oliver onder zijn hoede neemt. Glipper hoort bij een groep jonge zakkenrollers die onder leiding staat van de beruchte Fagin. Fagin biedt de jongens onderdak in zijn kelder en voorziet de jonge boefjes van eten in ruil voor de opbrengst van het zakkenrollen. De mooie en lieve Nancy is een graag geziene gast bij Fagin en de jongens en al bij de eerste ontmoeting sluit zij Oliver in haar hart. De vriend van Nancy is de gemene Bill Sikes. Als Oliver per ongeluk wordt aangezien voor de jongen die de welgestelde meneer Brownlow besteelt, wordt hij gearresteerd. Al gauw blijkt dat de arrestatie van Oliver een vergissing was, meneer Brownlow neemt Oliver mee naar huis om het goed te maken en omringt hem met liefde en warmte...

Fagin en Bill Sikes zijn bang dat Oliver uit de school zal klappen over de jeugdbende en hun verblijfplaats en zij bevelen Nancy ervoor te zorgen dat Oliver terugkomt. Omdat Nancy onvoorwaardelijk van Bill houdt, stemt ze toe om Oliver te ontvoeren. Meneer Brownlow looft een beloning uit voor degene die informatie heeft over Oliver. Meneer Bumble en weduwe Corney komen direct af op deze beloning en gaan op bezoek bij meneer Brownlow. Daar vertellen zij een verrassend verhaal... Nancy is vastbesloten Oliver aan een betere toekomst te helpen, maar wil tegelijkertijd trouw blijven aan Bill. Uiteindelijk maakt ze toch stiekem een afspraak met meneer Brownlow op de Londen Bridge. Als Bill hierachter komt, zint hij op wraak. Wat zich vervolgens die avond op de brug afspeelt, verandert het leven van Nancy en Bill, maar vooral van Oliver voorgoed. En Fagin... kan hij zijn leven nog veranderen...?

Terug naar Alle productiesFoto's & nieuwsberichten:

"Ap-Art ook dit jaar weer beter geworden"
"Foto's van de dvd"
"Terugblik van het grote Oliver! succes"
"Zwerfleider Fagin is niet meer"
"tv interview met onze Olivers!"
"Fagin's extreme make-over"
"Arjan Ederveen bezoekt Oliver!"
"Arjan Ederveen op bezoek bij Oliver!"
"Arjan Ederveen achter de schermen"
"Foto's van achter de coulissen"
"Willem Soorsma imponerend als Fagin"
"Recensie 30 oktober 2006"
"Victoriaanse stijl herleeft......"
"Productie zonder poeha"
"Kostuums maken deel uit van illusie"
"Iets minder bescheiden dan Oliver! zelf"
"Vrijkaarten winnen"
"Repetitie foto's"
"Twee Oliver! in een productie"
"Oliver! nieuwe musical uitdaging"
"Foto's scholen bezoek"
"De aankondiging poster"
"Het gedrag is voorbeeldig"
"Foto's doorloop september 2006"
"Arjan Ederveen tikt voorwoord"
"Polderse blik op Londen"
"Polderbode juli 2006"
"Fotosessie Oliver!"
"Repeteren voor Oliver!"OLIVER!
Boek, muziek en liedteksten
van
LIONEL BART


"by arrangement with
The Southbrook Group
&
Cameron Mackintosh Ltd"

Gebaseerd op "Oliver Twist"
van Charles Dickens.

Basisvorm Hoogteverschil © Uwilthosting.nl - Ontwerp © Niek Reus, Uwilthosting.nl
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl